Operette De Lustige Weduwe

SKL op pad met een lustige weduwe. Verslag voorstelling van BOT op 7 december in Leuvense Stadsschouwburg (Guido Verschueren)

 

 

Dans, pikante intriges en een exotische setting, in combinatie met meeslepende dansritmen, zijn de ingrediënten waarmee Franz Lehár dé succes-operette van de 20ste eeuw schreef:

‘De Lustige Weduwe’.

Operettes zijn een ode aan de levensvreugde en het dansplezier en dat is in deze kaskraker niet anders. De Lustige Weduwe toont een rijke allochtone Parijse gemeenschap in het begin van de vorige eeuw.

Hanna, een weduwe van een welstellend bankier, leidt in Parijs een vrolijk leventje waardoor haar vermogen verloren dreigt te gaan. Iets wat Baron Mirko Zeta, de ambassadeur van Pontevedro, absoluut wil voorkomen. Daarom stelt hij zijn secretaris, graaf Danilo Danilowitsch, voor met Hanna te trouwen om op die manier het geld veilig te stellen.

Graaf Danilo is echter geen onbekende voor Hanna. Jaren geleden was hij verliefd op haar, maar omdat ze toen een arm meisje was, had zijn familie bezwaar tegen een huwelijk. Die bezwaren gaan niet langer op, maar nu wil Danilo haar niet ten huwelijk vragen omdat ze zou kunnen denken dat hij op haar geld uit is.

Ingrediënten in overvloed voor vrolijke intriges en liefdesverwikkelingen met gekende aria’s als ‘Jetz geh ich ins Maxim’, ‘Lippen schweigen’ en het alombekende Viljalied.

 Spannende situaties en onverwachte plotwendingen worden begeleid door onverwoestbare vocale nummers en meeslepende dansritmen.

Uitnodigingen tot een dansje monden uit in ware verleidingsscènes, volksdansen worden vurige, patriottische liefdesverklaringen en de frivole Maxim-meisjes zijn de inspiratie voor een losbandige Parijse avond.

Ideaal voor een muzikale namiddag van de vrienden van SKL in de Leuvense Stadsschouwburg!

 

Met 51 SKL leden genoten we van de opvoering die het Brussels Operette Theater er op 7 december 2019 op de planken bracht.

Jammer dat het orkest niet volledig in de orkestbak van de schouwburg kon plaatsnemen. De muzikanten werden tot in de eerste loges verspreid, waardoor de orkestklanken langs vele zijden onze oren bereikten.

Niettemin hebben we er weerom een bijzondere muzikale namiddag kunnen beleven  !

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...