Onze activiteiten in augustus worden geannuleerd

SKL ACTIVITEITEN IN AUGUSTUS: GEANNULEERD

Waar we tot op heden van een glaasje bubbels genoten als aperitief, worden we nu om de oren geslagen met andere bubbels. Thans gaat het om onze sociale bubbels, een begrip dat tot voor enkele maanden totaal onbekend was. Waar wisselende contacten het coronavirus volgens de experten vrije baan zouden geven, heeft de Nationale Veiligheidsraad vorige maandag onze sociale bubbels ingeperkt. We mogen de eerste weken slechts 5 vaste contacten hebben per gezin.

Hoewel sporten zoals wandelen in georganiseerd verband met een verantwoordelijke en met een opgelegd maximum aantal deelnemers nog altijd zijn toegelaten, kiezen we met het bestuur echter voor de veiligste weg. Ter bescherming van onze leden, allen behorend tot de risicogroep, schaffen we alle voor augustus voorziene activiteiten veiligheidshalve af.

Concreet betekent dit dat:

  • de petanque van 3 en 17 augustus
  • de wandeling van 6 augustus in Duisburg en
  • de BBQ van 21 augustus worden geschrapt.

Ook de ontbijtwandeling van 3 september met aansluitend ontbijtbuffet en de uitstap naar de Haven van Antwerpen op 5 september zullen niet doorgaan. Je hoeft voor geen van voornoemde activiteiten dus in te schrijven.

We wachten voorlopig af of we in september veilig kunnen petanquen en fietsen en of we de lezing over China op 24 september overeenkomstig de dan geldende maatregelen kunnen organiseren. We berichten daar tijdig over.

Deze strengere coronamaatregelen treffen onze Kring in het hart. Waar we met al deze activiteiten onze leden willen samenbrengen in een gezellige sfeer, zijn we voorlopig nog verplicht om zoveel mogelijk in ons kot te blijven. We moeten met ons bestuur voorlopig werkeloos en hulpeloos toekijken hoe het virus ons in onze core business treft.

We zijn echter niet de enigen die door corona worden getroffen. Denk maar aan de middenstanders die het nog moeilijker hebben. Waar wij elke maand ons pensioentje op de rekening krijgen, zien zij hun omzet gevoelig dalen. Vandaar denken wij er aan om op donderdag 3 september met het Hof Ter Venne een afhaaldiner aan een voordelige ledenprijs te regelen. Je hoort er tijdig meer over.

En nu maar hopen dat de cijfers gunstig evolueren zodat 2020 toch nog niet helemaal verloren zal zijn. Hou er voor de rest de moed in en hou het gezond.

Vele hartelijkheid van het ganse bestuur toegewenst.

Achilles

Voorzitter, namens het ganse bestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...