Nieuwsbrief Mei

BRANDEND ACTUEEL

Stand van zaken van onze activiteiten

Hallo vrienden,

Hopelijk hebben jullie allen je eerste vaccin prik of zelfs al je tweede gekregen. Misschien is dit overbodig, maar toch doen we hier een oproep aan onze leden om je uit solidariteit te laten vaccineren. Personen die gevaccineerd zijn tegen Covid-19 en toch nog besmet raken, worden zelf niet ziek en zijn ook minder besmettelijk voor anderen. Met vaccinatie bescherm je dus niet alleen je zelf maar ook je omgeving (bron: CM onder verwijzing naar Gezondheid en Wetenschap).

Als onze leden gevaccineerd zijn kunnen we dus met minder zorgen opnieuw samenkomen, zij het nog altijd met inachtneming van de nodige voorzichtigheid en van de geldende overheidsmaatregelen.

We hebben net een bestuursvergadering achter de rug, buiten rond de tafel en op veilige afstand van mekaar zoals door de maatregelen voorgeschreven. En blij dat we waren om mekaar in levende lijve terug te zien. Hierna volgen enkele berichten over de nabije toekomst van de geplande SKL activiteiten, zoals afgesproken op de bestuursvergadering. Intussen hebben we ook het overlegcomité van 11 mei achter de rug en weten we al wat meer. Er wordt zelfs al gesproken van  zomerfestivals met duizenden enthousiaste feestvierders. Laat ons hopen dat dit goed afloopt.

OPGELET!!!! Dit nieuwsbericht wordt alleen per mail verstuurd. Ken je iemand die geen PC bezit maar toch geïnteresseerd is in één van volgende activiteiten, laat het hem of haar dan weten en zeg hem of haar bij interesse onze ledenadministrator Nicole te contacteren op GSM nummer 0475 58 32 25.

 • Petanque (20 en 28 mei, 17 en 25 juni)

  Zoals in vorige berichten en Gazetjes reeds meegedeeld, hebben we maandelijks twee petanque dagen. Teneinde zoveel mogelijk speelgelegenheid te geven aan onze leden hebben we iedere maand één donderdag en één vrijdag uitgekozen. De donderdag spelen we van 10 tot 13 uur en de vrijdag van 14 tot 17 uur.
  De speeldata voor mei en juni zijn donderdag 20 mei (10 uur) en vrijdag 28 mei (14 uur). In juni komen we samen op donderdag 17 juni (10 uur) en vrijdag 25 juni (14 uur). Latere datums zullen ten gepaste tijde worden meegedeeld.
  Gezien het overlegcomité van 24 april beslist heeft dat de terrassen vanaf 8 mei mogen geopend worden van 8 tot 22 uur en sportevenementen in georganiseerd verband vanaf dan met maximaal 25 personen kunnen plaats hebben (vanaf 9 juni zelfs met maximaal 100), kunnen we onze petanque starten op 20 mei. Er is een voldoende ruim (overdekt maar open) terras waarop we ook iets kunnen drinken, maar hiervoor moet je plaats nemen aan tafel met maximaal 4 personen en wordt je bediend aan tafel. Misschien spelen we ook best nog met een mondmasker op.
  We hebben in onze vorige uitgaven reeds meegedeeld dat we een nieuwe locatie hebben. We huren voortaan 4 terreinen van PetanqueClub Leuven, die gelegen zijn achter Café Afrit 20, Aarschotsesteenweg 334 in Wilsele Putkapel. De vriendelijke patron opent zijn deuren vanaf 10 uur.
  Teneinde alles in goede banen te leiden zullen we voorlopig en tot nader bericht met voorafgaande inschrijving werken. Wie op één van voormelde dagen wil komen spelen, kan zich per datum inschrijven op onze website https://seniorenkbcleuven.be
  Contact: Achilles 0475/253933

 • Fietstocht Drieslinter(21 mei)

  Andre Vandebroek, die we kennen van de mooie wandelingen in de Getevallei, heeft voor ons ook een mooie fietstocht in de aanbieding. We verzamelen op vrijdag 21 mei om 14 uur op het Dorpsplein van Drieslinter, waar we onder begeleiding van de fietskapiteins Hans en de twee Luccen vertrekken voor een leuke en gezapige fietstocht van 35 kilometer.  We rijden via Wommersom naar Hakendover, verder naar Ezemaal, Laar, Wange, Neerhespen, Halle-Booienhoven en langs Zoutleeuw terug naar Drieslinter.
  Bij droog weer eindigen we op het terras van Brasserie De Smed aan het Stationsplein, waar we hopelijk onder het nuttigen van een frisse pint kunnen nagenieten. Van hieruit is het nog een vijfhonderd meter fietsen om opnieuw aan het vertrekpunt en je wagen te komen.
  Gelet op de huidige corona maatregelen beperken we de tocht tot de toegelaten 25 fietsers (exclusief de 3 fietskapiteins). Om enige kijk op de zaak te hebben vragen we ook hier om je voorafgaandelijk in te schrijven via onze website seniorenkbcleuven.be
  De inschrijvingen worden afgesloten op 19 mei.

 • Ontbijtwandeling met ontbijtbuffet (3 juni)

  De terrassen zijn open vanaf 8 mei. Er mag aangeschoven worden aan tafels van vier personen en om van tafel te gaan dient het mondmasker opgezet. Gezien de horeca pas vanaf 9 juni binnen mag organiseren, kan ons ontbijtbuffet vooralsnog alleen buiten en bij droog weer plaats hebben. In het licht van deze gegevens, gaan we op donderdag 3 juni wandelen met maximaal 25 personen, die zich vooraf hebben ingeschreven. We vertrekken om 8  uur van op de parking van Hof Ter Venne met onze ervaren wandelgids Felix voor een mooie boswandeling van een zevental kilometers en schuiven – hopelijk met een mooi zonnetje in de rug – vanaf 10 uur aan op het terras om te genieten van een heerlijk ontbijtbuffet.
  Zoals elk jaar willen we ook de niet wandelaars hiervan laten genieten. Ook zij kunnen inschrijven om vanaf 10 uur zich eveneens naar het terras te begeven. Stijn voorziet het buffet naast het terras waar iedere aanwezige zijn individueel klaar gemaakt bord kan gaan ophalen.PRACTISCHE AANPAK: wandelaars en niet wandelaars moeten vooraf en uiterlijk op 27 mei hun deelname bevestigen door zich in te schrijven via onze website als Wandelaar of – voor de niet wandelaar – als Ontbijt. Bij de inschrijving kunnen jullie tevens meedelen bij wie je aan tafel wil zitten (als commentaar bij de reservering te vermelden), maar zoals gezegd zijn slechts vier personen per tafel toegelaten. De ledenbijdrage van 15 euro per persoon moet vooralsnog niet betaald worden. Teneinde alles ordentelijk te laten verlopen, stellen we het maximum aantal eters op 120.
  Op maandag 31 mei beslist Ter Venne in het licht van de weersvoorspelling of het terras op donderdag kan worden opengesteld. Zo ja, krijgen (alleen) de ingeschrevenen meteen een mail waarin gevraagd wordt hun ledenbijdrage van 15 euro op de SKL rekening met de alsdan meegedeelde code te betalen. Zo neen, worden de ingeschrevenen bericht dat wandeling noch buffet doorgaan.
  Inschrijven kan via onze website seniorenkbcleuven.be, Voeg bij je commentaar je twee of drie (indien je alleen bent) favoriete tafelpartners toe.
 • Fietstocht Bertem (10 juni)

  Nu we onze fietsbenen al wat geoefend hebben met de fietstocht in Drieslinter, komt de tweede fietstocht er al aan. Op donderdag 10 juni wacht Luc Geyskens ons om 14 uur op aan het Dorpsplein in Bertem waar hij ons samen met de fietskapiteins begeleidt voor een fietstocht  van een 34 kilometer met een golvend parcours. We fietsen richting Leefdaal, Neerijse, Sint-Agatha-Rode tot Pecrot, van waar we de terugweg aanvatten langs Sint-Joris- Weert.
  We eindigen aan ons vertrekpunt aan het Dorpsplein met de hoop van een leuke afterdrink op het terras van of bij regen in het café ’t Blok te genieten.
  Gezien vanaf 9 juni amateurs mogen buiten sporten met 100 deelnemers, zal er geen probleem qua aantal inschrijvingen zijn. Om toch een zicht op het aantal deelnemers te hebben, werken we ook hier met voorinschrijving via onze website seniorenkbcleuven.be
  De inschrijvingen worden afgesloten op dinsdag 8 juni.

 • 48ste Toeristische wandelzoektocht (van 1 mei tot 3 oktober 2021)

  Nadat vorig jaar de geplande wandelzoektocht in kustgemeente De Haan noodgedwongen werd uitgesteld, onderneemt KBC Personeelskring Zoektochten dit jaar een nieuwe poging. De inrichters hebben een route uitgestippeld door de charmante concessiewijk met de alom bekende authentieke witte villa’s. Uiteraard wandelen we ook over de zeedijk en hopelijk zijn de winkels en gezellige terrasjes langs het zoektochtparcours terug allemaal toegankelijk. Alle personeelsleden en gepensioneerden van KBC Bank en Verzekering (en van de dochterondernemingen) kunnen samen met hun gezinsleden deelnemen op één of meer dagen naar keuze van 1 mei tot 3 oktober 2021.
  Inschrijven kan om praktische redenen enkel per e-mail met vermelding van het gewenste aantal deelnemingsformulieren aan wyns.jos@skynet.be. Per formulier wordt een bijdrage gevraagd van 10 EUR, over te schrijven op rekening BE95 4099 5284 2158 van KBC Personeelskring Zoektochten. Na ontvangst van je mail en bijdrage worden de deelnemeingsformulieren bezorgd vanaf einde april, eveneens per mail.
  Er wordt voor elke deelnemer een waardevolle prijs voorzien, af te halen op de prijsuitreiking op zondag 7 november 2021 om 14 uur in Parochiezaal Withof in Heist-op-den-Berg.
  Voor bijkomende info mag je steeds contact opnemen met Jos Wyns, tel. 015 24 93 04 of met Karel Van de Gender, tel. 014 72 51 90Vele lieve groeten (voorlopig nog zonder knuffels) van het voltallige bestuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...