Activiteiten september en wandeling oktober

Goede SKL vrienden,

Hitte en corona met beperkte bubbels, meer moet dat niet zijn om een mens ambetant te maken. Tegen de achtergrond van allerlei onheilsberichten op radio en TV,  wetenschappers die elkaar tegenspreken, politiekers die geen gepaste maatregelen durven nemen uit vrees om niet herkozen te worden en  veel schrik bij tal van onze leden, moeten wij ook met ons bestuur moeilijke knopen doorhakken over het al dan niet doorgaan van onze activiteiten. Hieronder het resultaat van ons online beraad via mails voor de komende weken.

3 SEPTEMBER: AFHAALMENU

De naar 3 september verschoven ontbijtwandeling met aansluitend ontbijtbuffet werd reeds geannuleerd. Om die dag toch iets om handen te hebben, krijgen jullie de gelegenheid om een lekker afhaalmenu van Hof Ter Venne in Langdorp of Bierbeek op te halen. We mogen spreken van een groot succes en krijgen hiervoor fijne likes van de leden.

7 en 21 SEPTEMBER : PETANQUE MET INSCHRIJVING

De overheersende mening in het bestuur is dat buitenactiviteiten kunnen doorgaan, zij het met respect van alle federale en plaatselijke maatregelen. Concreet betekent dit dat we zouden gaan petanquen op 7 en 21 september op de buitenterreinen van TC Lovanium en dit van 9u30 tot 12u. We beperken ons tot 18 leden, die zich vooraf moeten inschrijven (via de activiteit op de website) en met mondmasker moeten spelen. Door het aantal te beperken kunnen slechts 3 van de vijf banen benut worden en kan meer afstand bewaard worden. De Kring zal ontsmettingsgel ter beschikking stellen.

Bij regen gaat het niet door daar we het niet verantwoord vinden om binnen in een kleine ruimte te gaan spelen.

17 SEPTEMBER: FIETSTOCHT TILDONK ZONDER BBQ

Een fietstocht is ook een buitenactiviteit. Mits georganiseerd met een meerderjarige verantwoordelijke zijn max. 50 fietsers toegelaten. De fietstocht in Tildonk laten we dus doorgaan met vertrek om 14u aan Café Maritime.

De aansluitende BBQ laten we veiligheidshalve vallen, al zullen we wel veilig een pintje achteraf kunnen drinken. Alle overige details hierover vind je in Ons Gazetje van juli/augustus en op onze website. Dus wel vooraf inschrijven via de website, zij het zonder betaling.

24 SEPTEMBER: LEZING OVER CHINA

Mits we ons beperken tot vijftig deelnemers, kunnen de tafels voldoende uit elkaar gezet om de nodige afstand te bewaren. De meeste signalen die we van onze leden krijgen duiden er echter op dat zij die dag ‘in hun kot’ zullen blijven, zodat we besloten hebben deze interessante voordracht naar een latere datum te verschuiven.

26 SEPTEMBER: DAENS DE MUSICAL

Studio 100 annuleert de voorstellingen van 16 tot 30 september en stelt ze uit naar een latere datum. Onze Kring, die tickets heeft gekocht voor 26 september, zal later gecontacteerd worden via e-mail met de vraag om te boeken naar een alternatieve speeldatum. We houden de ingeschrevenen zeker op de hoogte.

1 OKTOBER: WANDELING IN DUISBURG. VERTREK 14 UUR !!!

De coronacrisis heeft ons wel geleerd dat we nood hebben aan ruimte en buitenlucht. Vandaar dat we beslist hebben om de oktoberwandeling in Duisburg toch te laten doorgaan met voorafgaande inschrijving en beperking tot maximum 50 wandelaars, die we ter plaatse zullen opdelen in twee groepen van 25. Het wandelparcours loopt over brede rustige wegen die ruimte geven om voldoende afstand te houden.

Voor uw inschrijving: zie de nodige info in Ons Gazetje juli/augustus, blz.6, zij het dat deze wandeling voorzien was op 6 augustus en we nu vertrekken om 14u i.p.v. om 10u. Hopelijk kunnen we buiten op het ruime terras nog een pint drinken na de wandeling.
Niet vergeten je mondmasker mee te brengen !!!!

OPGELET: De kalender voorzag de oktoberwandeling op 15 oktober 2020 omwille van de intussen geannuleerde zesdaagse naar de Franse Alpen. We vervroegen de wandeling derhalve naar de eerste donderdag nl. 1 oktober.

ALGEMENE OPMERKING: Alles onder voorbehoud van meer stringente maatregelen van federale of lokale overheid.

We zijn er ons meer dan bewust van dat het geen prettige boodschap is. Maar geloof ons, we zouden niet liever doen dan zoveel mogelijk evenementen op touw te zetten. We kunnen alleen maar hopen dat er snel een vaccin zal zijn zodat we elkaar in alle gezelligheid opnieuw kunnen ontmoeten.

TOT SLOT EEN LEESTIP : voel je je angstig en gestresseerd dezer dagen? Als het een troost kan zijn, je bent niet alleen. Lees de inzending van onze verslaggeefster Monique op onze website of – voor de papieren lezers – hier bijgevoegd. Hou de moed er in, samen geraken we er wel door.

Vele lieve groeten van het SKL Bestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...