Wandelen in Grote Getevallei

Onze Kring heeft als doel de verbondenheid tussen haar leden levendig te houden. Mensen samenbrengen is onze taak. Niet gemakkelijk dezer dagen. Ondanks de dalende trend van de coronabesmettingen dwaalt het virus immers nog altijd rond en is voorzichtigheid geboden. Het mag dan ook niet verwonderen dat na een lange periode van isolement sommige leden dol enthousiast waren om bij de heropgestarte activiteiten oude kennissen opnieuw terug te zien, terwijl anderen toch liever nog wat weg bleven en het nog niet veilig genoeg achtten.

De vraag was dan hoeveel leden zouden ingaan op de uitnodiging van onze ervaren wandelgids André Vandebroek om met hem te komen genieten van de natuurpracht in de Grote Getevallei. Dat viel nogal mee met aanvankelijk 51 inschrijvingen, die na wat latere afzeggingen toch nog 39 wandelaars als resultaat gaf. En we mogen spreken van een bont gezelschap. De eerste dame die zich reeds vóór 9 uur aanmeldde kwam zelfs met trein en bus van uit het verre Mechelen. Voor zoveel inzet kunnen we alleen maar respect hebben. Respect eveneens voor de enkele 80 plussers die de wandeling zonder enig fysiek probleem hebben mee gedaan. En tevens een woord van dank aan de burgemeester van Linter, ons SKL lid Marc Wijnants, die ons met zijn deelname een hart onder de riem kwam steken.

Ondanks enkele donkere wolken aan het hemelruim was het een ideaal wandelweer. André leidde ons weg van het drukke verkeer en bood ons een mooie natuurbeleving aan. We wandelden langs rustige veldwegen en verharde en onverharde paadjes. We dachten aan San Francisco bij het oversteken van de Golden Geet hangbrug
en pauzeerden wat later op het liefdesbrugje voor een groepsfoto.

Bij gebrek aan onze gebruikelijke fotografen kwijtte onze burgervader Marc Wijnants zich van deze taak. Hij schuwde de risico’s niet om als een echte paparazzo en op gevaar voor lijf en leden ook nog een herinneringsfoto te bezorgen bij de Kamsalamderhut.

Hier waren we op een punt gekomen dat het dorstgevoel bij de meeste wandelaars begon op te spelen. Geen nood echter want we naderden de Brasserie De Smed, waar we ons na 7,8 kilometers stappen op het ruime terras en onder felle zonnestralen konden nestelen. Kriek Lindemans, La Chouffe (van het vat), Duvel en Karmeliet hielden ons gezelschap tot we plots werden opgeschrikt door een hevige plensbui.  Iedereen snel naar binnen waar nog geruime tijd werd nagekaart  over de mooie wandeling die André ons heeft voor geschoteld.

Ik zag alleen maar glunderende en tevreden gezichten. Iedereen was blij van mekaar nog eens terug te zien. En ook de enkele nieuwe wandelaars waren snel ingeburgerd en hebben hun kennissenkring weer wat uitgebreid. We hopen dan ook iedereen terug te zien op onze wandeling van volgende maand. Afspraak op 3 augustus in Duisburg waar Luc Geyskens ons ook weer een mooie wandeling in het groen belooft. De aankondiging komt in ons volgend Gazetje.

Nog eens bedankt Andre, ik heb je al bijgeschreven op de wandelkalender van 2021.

 

Achilles, wandelcoördinator

Foto’s van Andre Vandebroek en Marc Wijnants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...