Verslag ontbijtwandeling met ontbijtbuffet 3 juni

Gezien de onzekere weersomstandigheden hadden we aangekondigd dat we pas op maandag 31 mei een beslissing zouden nemen over het al dan niet doorgaan van wandeling en buffet de volgende donderdag. Volgens de geldende regelen mocht de horeca immers alleen op het terras en aan tafels van 4 bedienen. Gezien weerman en buienradar op de vrijdag voordien schitterend weer voorspelden, hadden we in overleg met Ter Venne meteen het licht op groen gezet en de 59 ingeschrevenen bericht dat ze verwacht werden op wandeling en buffet. Tijdens het weekend veranderde de weerman plots echter van gedacht en voorspelde een wisseling van zon en onweersbuien. Na een kort overleg met Hof Ter Venne, waagden we toch de gok in de hoop dat we het droog konden houden en alles wel mee zou vallen. En of het is meegevallen.
Felix stond ons om kwart voor acht al met de glimlach op te wachten en beloofde ons met zijn mooie wandeling de ochtendstramheid uit ons lijf te verjagen. Met het verplichte maximum van 25 wandelaars en 2 begeleiders doken we om 8 uur meteen het bos in, waar we konden genieten van de stilte en de frisse ochtendlucht. Onder het mooie ochtengloren werd er meteen energiek doorgestapt en werden in de verte zelfs enkele reetjes gespot bij hun ontbijtwandeling. Wat babbelen onderweg over de vaccinatiestrategie tegen covid-19 en het komend EK van de rode duivels en voor we het wisten waren we opnieuw aan ons vertrekpunt.
Hier was alles op het terras in gereedheid gebracht om ons opnieuw energie te bezorgen met een dagvers en royaal ontbijtbuffet. De temperatuur was ideaal. Waar de zon eerst nog wat schuw achter de wolken school, kwam zij ons verblijden met de eerste zonnestralen die ons allen een gelukzalig gevoel bezorgde. Na een tijd werden zelfs de parasols aangesleurd. Waar de koude gerechten met broodjes en sandwiches volgens de regelen van de kunst reeds op tafel waren uitgestald en een schoteltje spek met eieren aan tafel werd opgediend, was het na het obligatoire glaasje cava bij aankomst volop genieten. De lofbetuigingen over hetgeen ons werd voorgeschoteld waren niet uit de lucht. Sommigen vonden het eerder een brunch dan een ontbijt.
Je kon het geluk van de aanwezigen hun aangegezicht aflezen. Wat wil je: mooi weer, smaakvolle kwaliteit aan tafel en een leuk weerzien met de SKL vrienden. Voorwaar een meer dan geslaagde voormiddag. Voor herhaling vatbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...