Verslag Filmvoorstelling Bon Dieu.

24 februari 2022: we worden wakker met het bericht dat Poetin met zijn troepen Oekraine is binnen gevallen en met de minder prettige vaststelling dat er weer oorlog is in Europa. Het was ook de dag dat we op onze activiteitenkalender een filmvoorstelling hadden geprogrammeerd waarop 44 leden hadden ingeschreven. Op het programma stond de Franse filmkomedie Bon Dieu, een succeskanon uit 2014, hoewel minder bekend in Vlaanderen.

We hadden onze voetbalkantine goed verduisterd om een zo goed als mogelijk cinema gevoel te creëren. De controle van de CST was zo gebeurd zodat iedereen vol verwachting kon plaats nemen voor de voorstelling die tijdig kon beginnen.

Tot mijn opluchting keek iedereen gedisciplineerd toe en werd de stilte alleen meermaals onderbroken door een lachsalvo van de kijkers. Zo werd de kantine gevuld met een sfeer van gezelligheid en onbezorgdheid die Poetin alvast voor 95 minuten deed vergeten.

Na de film was het tijd voor het gebruikelijk lekker stuk taart met koffie en thee. Niemand leek gehaast om huiswaarts te keren. Ik zag alleen maar tevreden gezichten aan tafel wat ook nog eens bevestigd werd door een mailtje dat ik ’s avonds in mijn brievenbus vond. Ik citeer: “Wij vonden het wel tof vandaag; een mens herleeft wanneer we terug in onze oude doen kunnen zijn. Iemand terug zien, een leuke babbel. Is wat anders dan thuis naar de regen kijken en naar de wind luisteren. Uw team doet zijn best. Bedankt dat we er mochten bij zijn.”

Zo iets doet deugd, want daar doen we het tenslotte voor. Hopelijk steekt de corona barometer geen stokken meer in de wielen bij onze komende activiteiten want we hebben nog grootse plannen.

Tot de volgende.

Achilles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...