Verslag en Foto’s: Muzikale namiddag met Lennaert Maes en Andries Boone

Vandaag, donderdag 21 april, staat een muzikale namiddag op de SKL agenda. Op de weg naar Bierbeek hoor ik op de radio festival- en concertorganisatoren klagen dat zij hun tickets niet kwijtraken. Hebben de mensen nog schrik voor corona of zijn de tickets te duur? Dat laatste is bij ons zeker niet het geval. Voor 6 euro konden onze leden komen genieten van een muzikale act van twee topmuzikanten die 2 maal 45 minuten van jetje geven, onderbroken door het gebruikelijke lekker stuk taart met koffie of thee.

Met de opkomst van 160 deelnemers aan de Algemene vergadering in gedachten, viel de aanwezigheidsscore met 50 toehoorders wat tegen. Enkelen fluisterden in mijn oor dat ik misschien zelf wel de oorzaak van de eerder lage opkomst was. Want bij de aankondiging van dit optreden had ik er op gewezen dat het een mooie namiddag met Nederlandstalige luisterliedjes zou worden, waarbij stilte in de zaal vereist is en wie dat niet wil rspecteren maar beter een terrasje opzoekt. Ik heb mij voorgenomen het in de toekomst toch wat tactvoller te formuleren.

 

Lennaert en Andries vroegen ons bij binnnekomst meteen om de tafels aan de kant te schuiven en de stoelen vooraan in een cirkel te plaatsen zodat er een direct contact met de aanwezigen zou zijn. En of er dat was. Meteen zat de sfeer er goed in. Prachtige nederlandstalige nummers werden naadloos en met veel humor aan elkaar gepraat door de geboren verteller die Lennaert is. Tussen de liedjes door mijmerde hij over zijn jeugd met herinneringen die we allemaal herkenden. Hoe hij een pennenvriendin in Olsene had en hoe hij de BRT top 30 opnam op een cassetje.

We werden overweldigd met vrolijke deuntjes en heerlijke klanken uit gitaar, mandoline en viool. Liedjes als Meneertje nee, Hey Marie, Einde van de rit en de klerenkleptomaan volgden elkaar in snel tempo op, telkens gevolgd door een luid applaus van een enthousiast publiek. Tussendoor vernamen we ook hoe onze Leuvense wielerheld Jef Scherens aan zijn bijnaam Poeske kwam. Poeske komt van het Werchterse Poeterke wat een snel en lenig lammeke betekent. Zijn heldendaden werden poëtisch in een liedje gegoten waarvan we ook konden genieten.

Vermeldenwaard is zeker Lennaert zijn verhaal hoe zijn moeder hem leerde swingen op de rock ’n roll klanken van Little Richard en anderen rockhelden uit die tijd. Dank zij die aangeleerde dansmoves van moeder Lilly oogste hij bewondering en een tikje jaloezie bij de vrienden en kon hij menig liefje scoren in het Wezemaalse. Op zijn vraag of wij onder onze leden goede swingers (in de goede zin van het woord) hadden, hebben wij onze gedreven danshelden Willy en Mieke met luide aanmoedigingen naar voor geduwd en hebben zij op de swingende klanken van onze muzikanten een kleine demonstratie van hun kunnen ten beste gegeven.

Oh ja, de taarten waren als van oudsher weer heel lekker, wat door onze muzikanten met hun keuze voor smurfen- en kriekentaart beaamd werd.

Samengevat: we beleefden een leuke namiddag met mooie kleinkunst van hoge klasse, tot jolijt van de aanwezigen. Uit de belangstelling voor Lennaert zijn cd’s bleek ook de tevredenheid van de aanwezigen, wat nog beaamd werd door een mail die ik  de dag nadien in mijn brievenbus kreeg. “Gisteren een heel plezante namiddag gehad. Dat hadden we nodig”.

Zoals vaak gezegd wordt: de afwezigen hadden ongelijk.

Achilles

De foto’s van Lutje Lelievre vind je hier terug.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...