SKL Petanque Wilsele-Putkapel

Try out petanque in Wilsele–Putkapel op donderdag 15 oktober van 10 tot 13 uur

4 terreinen achter café afrit 20, Aarschotsesteenweg 334, 3012, Leuven, Wilsele–Putkapel

Het corona virus waait nog altijd door onze contreien. De coronacijfers waarmee we dagelijks worden geconfronteerd maken ons angstig en onzeker. De anderhalve meter samenleving waarin we momenteel leven doet ons geen goed.  “Als het samenzijn ons wordt afgepakt, gaan we echt ziek worden”, dixit Paul Verhaegen, gerenommeerd psycholoog en gelauwerd auteur van meerdere boeken.

Wandelen, fietsen en andere sportactiviteiten zijn echter nog toegelaten en worden zelfs aanbevolen. Sporten heeft immers een positieve invloed op ons algemeen fysisch en psychisch welzijn. Vandaar dat wij met ons bestuur tot op heden onze buitenactiviteiten met respect voor de opgelegde basisregels zijn blijven verder zetten. Ook onze petanque ontmoetingen op Lovanium hebben verder plaats gehad , weliswaar in de buitenlucht met mindere ballengooiers, maar toch met veel zichtbaar deugd bij de aanwezigen.

Thans zijn we echter de herfst ingetreden en zullen we de daarbij horende regen, wolken en wind er moeten bij nemen. Zoals eerder gezegd kunnen we op Lovanium niet veilig binnen spelen zodat we een andere oplossing zoeken. En op aangeven van ons lid Georges Gesel hebben we deze oplossing gevonden. Achter Café Afrit 20 , (Aarschotsesteenweg 334, Wilsele – Putkapel), recht tegenover het ‘gemeentehuis’ van Wilsele – Putkapel liggen vier petanque terreinen, overdekt door een ruime tent met twee grote openingen aan de voorkant, zodat we hier coronaproof kunnen spelen. Het daarvoor liggend ruim overdekt terras geeft ons ook de mogelijkheid om te pauzeren met een drankje. Uiteraard gelden hier ook de basisregels: we spelen met een mondmasker, dat we alleen afdoen om zittend aan tafel iets te drinken. We ontsmetten ons handen regelmatig met aanwezige ontsmettingsgel van de Kring en blijven uiteraard thuis als we ons niet goed voelen.

Waar de meeste namiddagen bezet zijn door de petanque club Leuven en de maandag het café is gesloten, stel ik voor dit alles eens uit te testen op donderdag 15 oktober vanaf 10 uur (openingstijd van het café) met speeltijd tot 13 uur.

Normaliter geraak je er gemakkelijk via de afrit 20 Wilsele van de E314. Komende vanuit Leuven neem je deze afrit en sla je links af tot aan de rode lichten. Hier sla je rechtsaf en vind je het café na een tweehonderdtal meters aan je rechterkant. Komende vanuit Aarschot neem je eveneens afrit 20 Wilsele en sla je rechtsaf tot aan de lichten. Ook hier weer rechtsaf slaan om op een tweehonderd meter verder het café te ontwaren. Parkeren kan je voor het café langs de steenweg of achter het daartegenover gelegen gemeentehuis/bibliotheek. Wie met de bus wil komen (333, 334, 335 en 630) kan vlakbij afstappen aan halte Wilsele Gemeentehuis.

Wegens momenteel aan de gang zijnde wegenwerken zijn de op- en afritten 20 voorlopig afgesloten!!!!! Dus niet langs de autostrade rijden, maar langs Kessel-Lo of Leuven richting Aarschotsesteenweg. Komende vanuit Aarschot kan je op de E314 afrit 21 richting Rotselaar nemen om na een 500 meters aan de rotonde de derde afslag te nemen en zo de Aarschotsesteenweg te volgen tot aan het (ditmaal links liggend) café.

Afspraak dus op donderdag 15 oktober om 10 uur in café Afrit 20. Wie graag mee komt doen, graag een mailtje naar achille.cuypers@telenet.be of een belletje op 016/580842. Als dit een meevaller wordt zullen zo snel mogelijk de nieuwe datums en speeluren (zoals voordien 2 x per maand) worden meegedeeld. LET WEL, OOK NU WEER ALLES ONDER VOORBEHOUD VAN DOORKRUISENDE MAATREGELEN VAN DE HOGERE OF PLAATSELIJKE OVERHEID.

Tot dan?

Achilles

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...