Nieuwsbrief CORONA II: (periode mei-juni)

Goede vrienden van SKL,

Hopelijk gaat het nog altijd goed met jullie en zijn jullie nog gezond. Het zijn inderdaad onzekere en moeilijke tijden waarin onze behoefte aan sociaal contact danig op de proef wordt gesteld. Vooraanstaande virologen, epidemiologen en biologen spiegelen ons nochtans geen fraai toekomstbeeld voor. De ons opgelegde binnenblijfperiode blijkt een marathon die nog lang niet is gelopen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen blijft volgens de experts het risico op verspreiding van het virus bestaan wanneer meer mensen worden samengebracht. We zijn dus zeker nog niet in de laatste fase van deze pandemie. Sommigen waarschuwen zelfs voor een heropflakkering in het najaar.

Ondanks dat wij er met het bestuur ook naar uitkijken om jullie snel gezond en wel op onze activiteiten terug te zien, komt voor ons de veiligheid en gezondheid van onze leden op de eerste plaats. Gezien de exitstrategie van de overheid gefaseerd verloopt en wij langs onze kant op voorhand moeten plannen heeft dit volgende gevolgen voor onze activiteiten van mei en juni. Wij lieten ons hierbij inspireren door hetgeen de gezondheidsexperts stellen, eerder dan wat de politiekers beslissen.

UITSTAP BRUSSEL

De uitstap naar Brussel van 5 en 14 mei werden reeds afgelast.

PETANQUE

Ook de petanque voormiddagen van 11 en 25 mei werden reeds geannuleerd. Dat zal ook het lot zijn van de maandagen 8 en 22 juni.

WANDELINGEN

Wandelen met drie zou reeds kunnen wat nog ver af ligt van een groepswandeling. De wandeling van 7 mei (Golfclub Tielt Winge) werd reeds gecanceld. Dat doen we ook met de wandeling van 4 juni in Bierbeek, die de naar september verplaatste ontbijtwandeling moest vervangen. Deze van 2 juli in Drieslinter houden we nog in beraad in de hoop dat deze veilig zou kunnen doorgaan, desnoods zonder afterpint. Als dat het geval is, zullen we tijdig berichten.

FIETSTOCHT

Ook de fietstocht van 29 mei wordt geschrapt. Deze van 18 juni – die dan zou doorgaan in Rotselaar – houden we voorlopig nog in beraad. Als deze toch zou doorgaan (al dan niet met afterdrink), laten we tijdig nog iets weten.

DE SPELNAMIDDAG

Ook op 11 juni geen smoutebollen of kaartspel.

DE VERDERE TOEKOMST

Dat is op dit ogenblik koffiedik kijken. Toch geven we de moed niet op. Niettemin moeten wij ook vooruit zien en regelingen treffen, steeds met de gezondheid van onze leden voor ogen. Concreet heeft dit volgende praktische gevolgen.

DE STADSWANDELING VAN 16 JULI

Lutje had voor ons een mooie begeleide stadswandeling in de Vaartkom van Leuven in petto met aansluitend etentje in de Kansel. Gezien dit een voorinschrijving met betaling vereist en alles vooralsnog op losse schroeven staat, schaffen we deze ook af en brengen we ze over naar volgend jaar.

HET PROGRAMMA VAN AUGUSTUS EN SEPTEMBER

De ontbijtwandeling met ontbijtbuffet is dit jaar veiligheidshalve verschoven naar 3 september. We duimen dat we samen in Langdorp kunnen gaan wandelen en aansluitend van een lekker luxe ontbijt kunnen genieten in het Hof Ter Venne.

Zou het niet mooi zijn de BBQ van vorig jaar met prachtig weer en lekker eten opnieuw te kunnen beleven op 21 augustus? Laat ons ook hopen dat de uitstappen naar de Haven van Antwerpen en het Red Star Line Museum van 5 en 19 september kunnen doorgaan. Het is eveneens afwachten of de Musical Daens op 26 september nog doorgang vindt. We houden alles in de gaten en berichten op tijd hierover.

DE MEERDAAGSE VAN SEPTEMBER/OKTOBER

Reizen Verhoeven is bereid zich soepel op te stellen en zou het voorschot voor de reis pas in augustus opeisen, zij het dat jullie ten laatste einde juli toch reeds zouden moeten inschrijven. Wij zijn van mening dat deze voorinschrijving weinig succes zal hebben en vragen om de reis te annuleren. We kijken wel vooruit en Julien zal voor juni 2021 bij Verhoeven een 5 daagse reis naar Thuringen en Leipzig (met bezoeken aan Colditz en Buchenwald) boeken. Zie voor een idee over de voor ons nog aan te passen reis op de website van deze reisorganisator.

LES CONTES D’HOFFMANN OP 12 DECEMBER. BESTELLING KAARTEN

Daags na ons kerstdiner hebben de muziekliefhebbers onder ons steeds de gelegenheid in de stadsschouwburg van Leuven te gaan genieten van een mooie operettevoorstelling door het Brussels Operettetheater. Dit jaar betreft het een echte opera van Jacques Offenbach, Les Contes D’Hoffmann. Details en mogelijkheid om kaarten te bestellen vind je hier of in bijgevoegde bijlage.  Let op de corona toevoeging in fine van deze aankondiging.

We zijn er ons met het bestuur van bewust dat dit geen aangename mededeling is en doen er alles aan weer op te starten van zodra de overheid het ons toelaat en we geen gevaar meer lopen voor dit heimelijke, want onzichtbare virus. We wensen jullie nog gezonde en warme dagen toe en hopen jullie allen na deze corona crisis gezond en wel terug te zien op één of meerdere van onze activiteiten.

HET BESTUUR

Achilles, Jeannine, Julien, Lutje, Magda, Malvine, Marc, Marie-Paule, Mieke, Nicole, Paul en  Vera

zo zouden we er nu uitzien ====>

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...