Wandeling Blanden

Voorjaarswandeling 5 maart 2020 om 14 uur in Blanden met Jan Fonteyn
Vorig jaar nam onze wandelgids Jan ons mee naar het zuiden van het Meerdaalwoud. Nu wandelen wij westwaarts. Door een stukje Mollendaalbos langs het Margrietenpad steken wij de Naamsesteenweg over langs de in 2019 aangelegde wandel- en fietsbrug.
In de verte zien wij de 15 m hoge uitkijktoren van de onthaalpoort ‘Torenvalk’ in Blanden staan. Wie voelt er zich geroepen om boven te geraken?


Via één van de vele voetwegen die Oud-Heverlee rijk is, loopt de wandeling naar Heverleebos met als verste punt: het Franciscanenklooster van Vaalbeek.
Via de Ekstermolen dwarsen wij opnieuw de Naamsesteenweg, keren terug via Laag Blanden en komen wij nog langs de mooie Rooikapelhoeve.
Jan verwacht jullie omstreeks 13.45u aan de cafetaria van de voetbalclub “Stormvogels Haasrode”, Kartuizersstraat 2, 3052 Blanden.
De wandeling start om 14 uur.
Afsluiten doen wij met een natje in de cafetaria van de plaatselijke voetbalclub.
Komende van Leuven via de Expressweg of via de Naamsesteenweg, volg aan de lichten de richting van Blanden-Haasrode. Hou rechts aan en blijf de Bierbeekstraat volgen (volg de bordjes: FC Stormvogels Haasrode)
Hartelijk welkom!