SKL: BOT ‘BA-TA-CLAN’ eveneens van Offenbach: afgelast

Datum/Tijd
Datum - 12 december - 14:30

inschrijven door betalen van

€15 met code 714 op onze rek. Betaaldatum: tot 18 aug

agenda inschrijving: iCal

Locatie
Leuven
Leuven


Waar oorspronkelijk “Les contes d’Hoffmann” op het programma stond als eindejaarsproductie, wordt deze vervangen door ‘BA-TA-CLAN’ eveneens van Offenbach.

Hierdoor is het mogelijk de veiligheidsmaatregelen COVID-19 te volgen, zowel voor de artiesten als voor (het aantal) toeschouwers per voorstelling. Daarom worden er ook meerdere voorstellingen georganiseerd.

Het Brussels Operette Theater presenteert:

BA-TA-CLAN, een ‘Chinoiserie musicale’, zeg maar operette van Jacques OFFENBACH, éénakter, duurtijd ca. 1 uur. Eerste opvoering in Parijs op 29 december 1955. In 1864 werd in Parijs een muziekzaal geopend, genoemd naar deze operette.

Het verhaal kort

We bevinden ons in een ingebeeld China waar de koning Fé-Ni-Han (staat voor vadsig) regeert. Hij moet het hoofd bieden aan wraakzuchtige samenzweerders. In zijn hofhouding: Ké-Ki-Ka-Ko en Fé-An-Nich-Ton. Ze zijn eigenlijk gevangengenomen Fransen, de eerste een geruïneerde burggraaf, de tweede een sopraan op tournee. De twee valse Chinezen besluiten om samen te vluchten. Bij het weerklinken van het Bataclanlied ontdekken ze dat niet alleen Fé-Ni-Han, maar ook de leider van de samenzwering, Ko-Ko-K-Ko, Fransen zijn. In ruil voor de troon helpt die laatste de anderen vluchten. Ingewikkeld? Ach het is operette én Offenbach. In deze productie wordt de draak gestoken met het politieke machtspel en machinaties en bovenop zit er in deze komedie een flinke dosis Frans chauvinisme. De meeslepende tonen sloegen aan in alle lagen van de Franse maatschappij en ze waren te horen in bijna alle Parijse dans- en balzalen. Met breed succes werd Ba-Ta-Clan regelmatig opgevoerd in Parijs en o.m. in Londen en New-York.

Deze operette was Offenbach’s eerste grote succes én één van de meest kluchtige. Het orkest Nuove Musiche onder leiding van Eric Lederhandler en het koor van het Brussels Operette Theater.

Gezongen in de originele Franse taal, met Nederlandstalige boventiteling. Zowel bij de bezetting van de artiesten, als bij het gebruik van de zaal, wordt rekening gehouden met veiligheidsmaatregelen n.a.v. Covid-19.

Reeds bestelde tickets blijven behouden (Les contes d’Hoffmann)

Speeldatum: zaterdag 12 december 2020 om 14.30 in 30CC/Schouwburg, Bondgenotenlaan 21 te Leuven. Dankzij onze kas betalen SKL-leden + partner €15 per persoon. Normale toegangsprijs, rang 1: €21,85. Je kunt kaarten bestellen door storting van het juiste bedrag op onze SKL-REKENING BE 78 4310 0665 6186 met vermelding van code 714. De eerder bestelde tickets voor Les Contes d’Hoffmann blijven uiteraard geldig voor deze voorstelling.

Inschrijven/betalen kan tot 18 augustus 2020 !

De tickets worden enkele weken voor de opvoering aan de leden bezorgd via de bestuursleden