SKL Wandeling Blanden

Datum/Tijd
Datum - 3 februari - 14:00

reserveren kan vanaf

nu

agenda inschrijving: iCal

Locatie
Stormvogels
Blanden


Voor de 3de keer nemen wij jullie in Blanden mee deze keer naar het oostelijke deel van Meerdaalwoud misschien beter gekend als Mollendaalbos. Het ligt voor het grootste gedeelte op het grondgebied van de gemeente Bierbeek. Ooit was het een duinenlandschap aan de zee waar nu de Molenbeek is. In deze omgeving is het meestal wat rustiger dan in het grootste deel van het woud. Sinds de komst van de onthaalpoort “De Torenvalk” hebben vele recreanten ook wel de weg gevonden naar dit prachtige gebied met het Mommedeel-natuurreservaat en de torenhoge ‘kathedraalbeuken’. Langs de bosrand passeren wij langs een van de weinige boswachtershuizen (De Dauw) waar nog boswachters wonen. Even verder wandelen wij langs het hotel & congrescentrum De Bremberg. De wandeling is voor 75% onverhard en is 8,6 km lang.

Jan Fonteyn, onze wandelgids verwacht jullie omstreeks 13.45u aan de cafetaria van de voetbalclub “Stormvogels Haasrode”, Kartuizersstraat 2, 3052 Blanden.

De wandeling start om 14 uur.

Afsluiten doen wij met een natje in de cafetaria van de plaatselijke voetbalclub.

Komende van Leuven via de Expressweg of via de Naamsesteenweg, volg aan de lichten de richting van Blanden-Haasrode. Hou rechts aan en blijf de Bierbeekstraat volgen (volg de bordjes: FC Stormvogels Haasrode)

Hartelijk welkom!

Reserveringen