Vijfdaagse reis THÛRINGEN-LEIPZIG afgelast

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum - 27 september - 00:00

inschrijven door betalen van

€200 of €225 voor 15 juli met vermelding van de juiste code

agenda inschrijving: iCal


Verblijf HOTEL “AM ROSSPLAN” *** – sup ten AltenburgVerblijf in hotel “Am Rossplan ***- sup te Altenburg
Volpension vanaf ontbijt dag 1 tot en met avondmaal dag 5
Avondmaal en ontbijt nemen we in het hotel vanaf dag 1 tot het ontbijt dag 5. Het middagmaal in restaurants onder weg of soms in het hotel. Ontbijt dag 1 en avondmaal dag 5 onderweg.
De kamers hebben bad of douche, toilet, tv, telefoon, wifi.
HET PROGRAMMA: onder voorbehoud van wijzigingen door plaatselijke omstandigheden.
Dag 1: Heenreis richting Duitsland via Gotha naar Weimar; bezoek en wandeling door de stad, Hier verbleven Goethe en Schiller in de 18de eeuw. Geleide stadswandeling en vrije tijd. Nadien begeven we ons naar het hotel voor avondmaal en overnachting.
Dag 2: Bezoek aan Leipzig, kloppend hart van Saksen. Het is na Berlijn de grootste stad en een van de mooiste steden van voormalige DDR. Hier bevindt zich het oudste koffiehuis van Duitsland. We wandelen langs concert- en operagebouw, de oude beurs en het prachtige stadshuis, de Thomaskirche die zijn naam gaf aan de beroemde “Thomaner knapenkoor” enz. Na wat vrije tijd keren we terug naar het hotel met eerst een bezoek aan het Völkerschlachtdenkmal. Avondmaal en overnachting in het hotel
11
Dag 3: In de voormiddag bezoeken we onze verblijfplaats. We maken een wandeling door het meer dan 1000 jaar oude Altenburg De voornaamste bezienswaardigheid is het Lindenaumuseum, waar heel bijzondere collecties zijn ondergebracht. We bezoeken het Altenburgslot, de slotkerk en de vertrekken van de hertogelijke familie. Hier bevindt zich ook het speelkaarten museum. In de namiddag bezoeken we Schloss Colditz, met zijn ontsnappingstunnels die door de geallieerde krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog gegraven zijn. Avondmaal en overnachting.
Dag 4: Na het ontbijt bezoeken we de oude universiteitsstad Erfurt met een bezoek aan het prachtige historisch centrum met de mooie Dom, Fischmarkt en Krämerbrucke bebouwd met de typische huisjes. In de namiddag is er gelegenheid tot bezoek aan het concentratiekamp van Buchenwald of vrije tijd. Avondmaal en overnachting.
Dag 5 Na het ontbijt rijden we richting Gotha waar we een bezoek brengen aan Schloss Friedenstein, een van de mooiste kastelen van Thüringen. We wandelen door de diverse vertrekken waar de koninklijke familie van Sachsen-Coburg-Gotha verbleef. We zien er verschillende schilderijen en Vlaamse wandtapijten en prachtig meubilair. Via de Duitse autowegen keren we terug huiswaarts met onderweg een stop voor middag- en avondmaal.
De kostprijs:
Leden en partner
 in tweepersoonskamer: 375 euro per persoon
 In eenpersoonskamer: 400 euro per persoon
In deze prijs zijn begrepen:
Drinkgeld chauffeur & gids. Rondleidingsysteem (oortjes) & Verhoeven gidsbegeleiding
Inkomgelden Schloss Colditz, Schloss und Spielkartenmuseum, Scloss Friedenstein Gotha.
Niet inbegrepen:
Annulering/reisbijstand (indien gewenst 17.50 p.p. te storten samen met het voorschot).
Dranken bij maaltijden
Voor lichamelijke ongevallen en aansprakelijkheid zijn we verzekerd via polis Sociaal Fonds.
Opstapplaatsen:

Code 815 V: VERHOEVEN – Rijkevorsel 6.00 uur
Code 815 R: ROTSELAAR – rond punt 7.00 uur
Code 815 L: LEUVEN – Vuurkruisenlaan (tegenover (INBEV) 7.20 uur
Code 815 B: BOUTERSEM carpool parking afrit E40 7.40 uur

Inschrijven kan tot 30 juli door overschrijving van een voorschot van 200 euro per persoon voor een tweepersoonskamer en 225 euro per persoon voor een eenpersoonskamer op rekening SKL BE78 4310 0665 6186 met vermelding van de juiste code, zie hierboven
Indien je de kamer met iemand deelt, gelieve bij de betaling de naam te vermelden van je kamergenote.
De deelnemers krijgen begin augustus een brief of e-mail met de laatste nuttige gegevens en bijkomende info en uiteraard met de uitnodiging om het saldo te betalen.
Indien nog vragen neem contact met Ronsmans Julien GSM 0494 18 77 07, TEL 016 73 40 30 of e-mail – julien.ronsmans1@telenet.be
Indien niet voldoende deelnemers is het mogelijk dat een bepaalde opstapplaats wordt geannuleerd