SKL Wandeling Wijgmaal

Datum/Tijd
Datum - 4 november - 14:00

reserveren kan vanaf

reserveren kan je onderaan

agenda inschrijving: iCal

Locatie
Ymeria Stadion, Wijgmaal
Wijgmaal


Op donderdag 4 november voorzag de activiteitenkalender de jaarlijkse spek met eieren wandeling in Butsel. In overleg met Luc Geyskens als organisator gaan we deze wandeling omwille van corona voorlopig skippen om ze hopelijk volgend jaar in het (voor)jaar weer op te pikken.

Gevolg is dat we de in december geplande wandeling met Francois Vandenbosch in Wijgmaal vooruit schuiven naar november. In december gaan we dan wandelen met Andre Vanden Panhuyzen in Sint Joris Winge, waar we zullen vertrekken en aankomen in de Winge Golf &  Countryclub. Meer info volgt later.

Francois  wacht ons op 4 november op aan de parking van het Ymeria Stadion, dat gelegen is aan de Pastoor Bellonstraat, 29 te Wijgmaal. Hier vertrekt hij om 14 uur met ons voor een wandeling van 10 kilometers (!!!) Van hieruit lopen we deels langs het lijnloperspad om zo onder de brug van de A2 naar de Sportschuur in Wilsele Dorp te wandelen. Van daaruit stappen we naar de ingang van een mooi natuurgebied met de vijvers van Bellefroid met zijn waardevolle fauna en flora. Deze voormalige karperkweekvijvers werden in 2019 aangekocht door de stad Leuven en open gesteld voor het publiek. Langs de Vaart en via het fort, het lijnloperspad en de meander van de Dijle gaat het terug naar het Ymeria Stadion, waar onze dorst kan gelest worden.

Je hebt goed gelezen. De wandeling bedraagt 10 kilometers. Uitzonderlijk werd dit toegestaan om ons toe te laten kennis te maken met een mooi stuk natuurbeleving aan de vijvers.

Reserveringen

Er kunnen (nog) geen reserveringen (meer) worden geplaatst voor dit evenement.