SKL Uitstap naar het circuit van Francorchamps met bezoek aan Spa Centrum

Datum/Tijd
Datum - 10 mei - 08:00

inschrijven door betalen van

€80 met code 810 van 10 tot 20 april

agenda inschrijving: iCal

Locatie
Carpoolparking rondpunt Rotselaar
Rotselaar


Hè Hè, we zijn blij na geruime tijd van uitstellen en afgelasten jullie eindelijk een leuke uitstap te kunnen voorstellen. Dat is alweer geleden van onze uitstap naar de haven van Antwerpen eind augustus vorig jaar. In de veronderstelling dat onze leden er naar hunkeren om er eens met de andere SKL leden op uit te trekken, hebben we twee datums geprikt met telkens een bus tot 50 personen. Het betreft de dinsdagen 10 en 24 mei. We weten niet wat de coronabarometer op dat ogenblik zal aangeven, maar in elk geval zullen wij alle op dat ogenblik geldende maatregelen naleven om deze uitstap in alle veiligheid te laten verlopen.
We kunnen jullie volgend programma voorstellen.
8 uur: vertrek aan de carpoolparking Rond Punt te Rotselaar (hoek Aarschotsesteenweg en Steenweg op Holsbeek) waar een bus van Reizen Baus ons komt oppikken.
9.30u: aankomst aan het circuit van Francorchamps, waar we worden ontvangen met een tas koffie en viennoiserie.
10u30: We bezoeken onder begeleiding van Nederlandstalige gidsen de belangrijkste plekken van het circuit: de 24 uur paddocks en de Formule 1 paddocks, de persruimte, de commentatorcabines en
11
het mythische podium waarop de grootste racepiloten al hebben gestaan. We komen ook in de racecontrole, het echte zenuwcentrum van het circuit, dat normaal niet toegankelijk is voor het publiek.
13.00u: We worden in het pitrestaurant verblijd met een (warm en koud) lunchbuffet met dessert, inclusief 2 drankjes (water, pils, soft).
14.00u We rijden met de bus naar het centrum van Spa waar we onder leiding van Nederlandstalige gidsen een rondleiding (van ongeveer 1u45) krijgen door Spa centrum. Bij het vertrek in Pouhon Pierre Le Grand (Peter De Grote Bron), dat de grootste bron huisvest, zal onze gids ons meenemen in het spoor van beroemde gasten voor een boeiend bezoek midden in een authentiek thermencomplex. Daarna vertrekken we met de bus op ontdekkingstocht (van 1 uur) naar de bronnen die hebben gezorgd voor de bekendheid van Spa.
17.30u: Vertrek huiswaarts met tussenstop in Tongeren. 18.30u: aankomst in Restaurant De Pauze in Tongeren voor avondmaal dat bestaat uit een uitgebreid pastabuffet met keuze uit diverse pasta’s (Pasta bolognese, Lasagne, Penne pasta met kaas, pasta linguine met scampi en gerookte zalm) en hoevebroden. Je vind hierbij grote flessen plat en bruis water, cola of cola zero op tafel. Je kan ook een frisse pint Christal en koffie achteraf verkrijgen. 19.45u: we vertrekken voor onze terugreis naar Rotselaar, waar we rond 20u45 zullen toekomen.
Je kan met ons deze leuke en interessante uitstap meemaken door storting van 80 euro per persoon (werkelijke kostprijs 104,50 euro pp) op onze SKL rekening BE78 4310 0665 6186 met vermelding van code 810 (uitstap 10 mei) of code 811 (uitstap 24 mei). Inschrijvings- en betaalperiode van 10 tot 20 april.
Reisbegeleiding SKL 10 mei: Achilles; 24 mei: Lutje Lelievre