SKL: Lezing door Prof. Van Ranst:

Datum/Tijd
Datum - 17 maart - 14:00

inschrijven door betalen van

€3 met code 721 vanaf 4 tot 11 maart

agenda inschrijving: iCal

Locatie
voetbal kantine
Bierbeek


Infectieziekten, terug van (nooit) weg geweest

Covid Infectieziekten, terug van (nooit) weg geweest19, ebola-uitbraken, de opkomst van het zikavirus, aids in Afrika, resistentie tegen tuberculose, een recente mazelenuitbraak in Europa …. Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met nieuwe infectieziekten of infectieziekten die we dachten onder controle te hebben.

Waar men begin jaren ’70 nog optimistisch was over de bestrijding van deze ziekten met de uitroeiing van de pokken, beseft men slechts enkele decennia later dat de strijd nog lang niet gestreden is. Hoe komt het dat we voor deze uitdaging blijven staan? Welke factoren beïnvloeden dit fenomeen? Is onze technologische vooruitgang werkelijk een oorzaak van de toename van (nieuwe) infectieziekten. Maar vooral, kunnen we er iets tegen doen? En wat brengt de toekomst ons?

Voor het beantwoorden van deze vragen hebben wij beroep gedaan op Prof. Van Ranst, arts-viroloog aan het Rega Instituut en hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde van de KUL, waar hij virologie, epidemologie en bio-informatica doceert. Sedert het uitbreken van de coronacrisis mogen we spreker als het ware beschouwen als de eerste minister onder de virologen.

Na deze interessante uiteenzetting met mogelijkheid tot vraagstelling kunnen we (aan tafels van 6) nog genieten van taart en koffie of thee.
De op dat ogenblik geldende coronamaatregelen zullen worden nageleefd: (naar verwachting controle CST en  mondmasker bij verplaatsing in de zaal)