Back to the Fifties

Datum/Tijd
Datum - 13 februari - 14:00

inschrijven door betalen van

€5, van 20 jan tot 7 feb met code 731

agenda inschrijving: iCal

Locatie
voetbal kantine
Bierbeek


met Marc Brillouet op 13 februari om 14 uur

De oudsten onder ons zullen zich nog wel herinneren dat op 25 juni 1950 de oorlog in Korea begon en dat 1955 een keerpunt werd in de populaire muziek. Dat jaar verscheen namelijk Rock around the clock van Bill Haley in de Amerikaanse hitlijsten, waarmee een nieuw muziekgenre werd in de markt gezet. De vijftiger jaren begonnen muzikaal vrij rustig met de zoetgevooisde stemmen van onder meer Doris Day en Nat King Cole. Gestuurd door de voormalige VRT presentator Marc Brillouet houden we eveneens halt bij de legendarische Amerikaanse deejay Alan Freed die als eerste de term rock ’n roll in zijn radioprogramma gebruikte en platen durfde draaien van zwarte zangers als Fats Domino om vervolgens bij de King of rock Elvis Presley aan te belanden. Na hen kwamen tieneridolen als Cliff Richard, Paul Anka en Brenda Lee. Ook de zwarte muziek passeert deze namiddag de revue met voorop de legendarische doowopgroep The Platters. Kent U trouwens het echte verhaal dat hoort bij Marina van Rocco Granata en van Café zonder bier van Bobbejaan Schoepen?

En kan je de twist nog dansen?
Marc Brillouet kennen we o.m. als voormalig BRT medewerker en presentator van diverse radioprogramma’s als Hitriders, Hitwinkel en Funiculi Funicula (op Radio 2, zondagnamiddag) en als uitgever van de mooie Funiculi Funicula CD reeks. Hij was ook de muzieksamensteller bij het legendarische radiopraatprogramma Te bed of niet te bed met Jos Ghysen. Hij biedt ons op deze namiddag een swingende reis aan door de jaren vijftig met mooie muzikale stukjes (uit een Bose installatie) en verhalen over de muziek van toen.

Enkele praktische niet onbelangrijke details. Deze muzikale voordracht duurt non stop ongeveer anderhalf uur. Er is dus geen pauze. Tijdens de voordracht wordt niet gegeten, gedronken of bijgeschonken. We zullen trouwens in een halve arenavorm zonder tafels gezellig rond de spreker zitten. De gebruikelijke taart met koffie of thee, die wij aan de deelnemers aanbieden, is voorzien voor na de voordracht. Dan kan je ook mooie jeugdherinneringen ophalen uit die tijd met een aan de toog te verkrijgen biertje of ander nat tegen democratische prijzen.

De voordrachten van deze kenner lokte bij andere Kringen steeds meer dan 100 enthousiaste deelnemers. Ook geïnteresseerd in een leuke namiddag die bol staat van swingend infotainment? Schrijf dan in door overschrijving van 5 euro op onze SKL rekening BE78 4310 0665 6186 met vermelding van code 731.

 Inschrijvings-/betaalperiode van 20 januari tot 7 februari 2020

We beginnen er aan om 14 uur stipt. We verzoeken de deelnemers dan ook op tijd te komen teneinde het programma niet te verstoren.

Voor de nieuwkomers: adres voetbalkantine Wijnenberg 1, 3360 Bierbeek, achterkant Cultureel Centrum De Borr